babeczki z farszem – składniki:
- 1 żółtko
- pieprz i sól
- 4 jajka
- 2 łyżeczki majonezu
- pieprz i sól
- szczypiorek
- 2 łyżki masła
- czosnek
- 5 łyżek mąki
- 2 łyżeczki musztardy
babeczki z farszem Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Wykwintne babeczki nadziewane lukrem Przede wszystkim bardzo chcemy zrobić babeczki. Siekając zimne masło z mąką, szczyptą soli i jednym żółtkiem, zagniatamy jednolite ciasto, cienko rozwałkowując je i wkładając do foremek na babeczki. Przed pieczeniem włóż kilka fasolek Ja do każdej babeczki, aby ciasto nie wypłynęło na wierzch. Podgrzewać w temperaturze 180°C przez dziesięć minut. Z tej części wychodzi około 10-15 babeczek (w zależności od foremek i grubości odtwarzacza). Spraw, aby jajka były bardzo gorące. Gdy ostygną, zmiel je na drobnej siatce i przełóż do miski. Dodać musztardę i majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku i wszystko razem wymieszać. Rozprowadź przygotowaną pastę na upieczonych babeczkach, umieszczając jeden ząbek nasączonego olejem włoskiego czosnku na środku każdej babeczki.
Dodaj komentarz