Jak zrobić Słone babeczki z farszem

babeczki z farszem – składniki:

  • 1 żółtko
  • pieprz i sól
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki majonezu
  • pieprz i sól
  • szczypiorek
  • 2 łyżki masła
  • czosnek
  • 5 łyżek mąki
  • 2 łyżeczki musztardy

babeczki z farszem Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Wykwintne babeczki nadziewane lukrem Przede wszystkim bardzo chcemy zrobić babeczki. Siekając zimne masło z mąką, szczyptą soli i jednym żółtkiem, zagniatamy jednolite ciasto, cienko rozwałkowując je i wkładając do foremek na babeczki. Przed pieczeniem włóż kilka fasolek Ja do każdej babeczki, aby ciasto nie wypłynęło na wierzch. Podgrzewać w temperaturze 180°C przez dziesięć minut. Z tej części wychodzi około 10-15 babeczek (w zależności od foremek i grubości odtwarzacza). Spraw, aby jajka były bardzo gorące. Gdy ostygną, zmiel je na drobnej siatce i przełóż do miski. Dodać musztardę i majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku i wszystko razem wymieszać. Rozprowadź przygotowaną pastę na upieczonych babeczkach, umieszczając jeden ząbek nasączonego olejem włoskiego czosnku na środku każdej babeczki.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *