babeczki keksowe – lista składników:
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru
- 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
- 5 jajek
- pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szklanka mąki
- opakowanie gotowego lukru
- 30 dag bakalii (orzechów
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- kostka Kasi
babeczki keksowe Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
Świąteczne babeczki przypominające ciasto: Po utarciu masła na puszystą masę stopniowo dodawać jajka i cukier. Następnie do puddingów i proszku do pieczenia należy wsypywać porcje mąki. Masę wymieszać z pięcioma łyżkami wody, posiekanymi orzechami i większymi kawałkami suszonych owoców obtoczonych w mące. Nieco większe foremki na babeczki smarujemy masłem, oprószamy bułką tartą i opróżniamy biszkopt do połowy formy. 20 do 25 minut na przygotowanie Wlej lukier na wiele ostygłych.
Dodaj komentarz