Jak zrobić Świąteczne babeczki

Pyszne babeczki na Mikołajki, miękkie, z niesamowicie
smacznym kremem
.
Świąteczne babeczki
udekorowałam kolorową posypką, ale jeśli chcecie możecie krem zabarwić na zielono czy czerwono i zrobić dekorację ze świątecznym motywem. Mi zależało by były, jak najprostsze i najsmaczniejsze. Bo te babeczki są takie, że z chęcią sięgniecie po kolejną.
Krem na
świątecznych babeczkach
jest pyszny, nie za słodki, a jest go sporo. Sama babeczka również jest przepyszna, miękka i puszysta a w dodatku nie za sucha. Smacznego!
Świąteczne babeczki z kremem
Świąteczne babeczki z kremem
Świąteczne babeczki z kremem

świąteczne babeczki – składniki:

  • 3 duże jajka
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią lub ulubionego aromatu
  • 155 g mąki pszennej
  • 160 g masła w temperaturze pokojowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 200 g sera mascarpone
  • 200 g śmietany kremówki 36%
  • ok. 6 łyżek cukru pudru
  • kolorowe posypki
  • krem:
  • babeczki:

świąteczne babeczki Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Wprowadź puder do lekkiego kremu. Wmieszać jajka. Dodaj pozostałe mocowania i połącz całkowicie. Na 20 minut napełniam foremki (5 do 6 cm w zależności od okoliczności) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Przygotuj krem, gdy babeczki ostygną. Dodaję mascarpone po ubiciu śmietanki z proszkiem na sztywno. Krok 5


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *