Pyszne babeczki na Mikołajki, miękkie, z niesamowicie
smacznym kremem
.
Świąteczne babeczki
udekorowałam kolorową posypką, ale jeśli chcecie możecie krem zabarwić na zielono czy czerwono i zrobić dekorację ze świątecznym motywem. Mi zależało by były, jak najprostsze i najsmaczniejsze. Bo te babeczki są takie, że z chęcią sięgniecie po kolejną.
Krem na
świątecznych babeczkach
jest pyszny, nie za słodki, a jest go sporo. Sama babeczka również jest przepyszna, miękka i puszysta a w dodatku nie za sucha. Smacznego!
Świąteczne babeczki z kremem
Świąteczne babeczki z kremem
Świąteczne babeczki z kremem
świąteczne babeczki – składniki:
- 3 duże jajka
- 1 łyżeczka cukru z wanilią lub ulubionego aromatu
- 155 g mąki pszennej
- 160 g masła w temperaturze pokojowej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2/3 szklanki cukru pudru
- 200 g sera mascarpone
- 200 g śmietany kremówki 36%
- ok. 6 łyżek cukru pudru
- kolorowe posypki
- krem:
- babeczki:
świąteczne babeczki Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Wprowadź puder do lekkiego kremu. Wmieszać jajka. Dodaj pozostałe mocowania i połącz całkowicie. Na 20 minut napełniam foremki (5 do 6 cm w zależności od okoliczności) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Przygotuj krem, gdy babeczki ostygną. Dodaję mascarpone po ubiciu śmietanki z proszkiem na sztywno. Krok 5
Dodaj komentarz