Składniki na babeczki z owocami i budyniem:
- mleko
- budyń 64 g
- papier do pieczenia
- 100 g ksylitol
- galaretka czerwona ( połowę z niej wsypujemy do szklanki)
- ksylitol 1 łyżka
- jagody
- 2 żółtka
- groch łuskany lub w całości
- pszennej
- 200 g mąki
- 200 g masło
- galaretka żółta ( połowę z niej wsypujemy do szklanki)
babeczki z owocami i budyniem Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
Etap 1: Tartlets to kruche ciastka z warzyw liściastych. Mąkę przesiać na silikonową deskę do pieczenia (ja ją najpierw przesączyłam), zrobić w niej otwór i dodać żółtka, delikatną margarynę i ksylitol. Tartlets są również znane jako tartaletki. Używam okrawków, owijam je folią samoprzylepną i wkładam do lodówki na czterdzieści minut. Podziel opakowanie dżemu na dwie szklanki i dodaj bulgoczącą wodę do pozostałych dwóch trzecich. Mieszaj, aż dżem się oddzieli, a następnie pozwól mu ostygnąć. Krok 2: Gdy ciasto całkowicie ostygnie, wyjmij je i wciśnij boki, spód i krawędzie do małych foremek do tarty. Wyjmij nadmiar ciasta. Ładuję foremki, małe kwadraty obsypuję groszkiem i wycinam na papierze do pieczenia. Krok 3: Gotowałem foremki przez 7 do 10 minut po podkręceniu temperatury brojlerów do 180 stopni, aby upewnić się, że się nie przejadą. Etap 4: Wyjmuję je z foremek po wystygnięciu po upieczeniu. Następnie szybko wrzucam gorące tarty na patelnię i gotuję budyń śmietankowy z ksylitolem w mniejszej ilości mleka. Po nałożeniu dekoracji z truskawek i jagód schładzaj przez około 15 minut. Po wystygnięciu wlewam jeszcze raz czerwoną i żółtą konfiturę. Gdy dżem ostygnie, staje się grubszy; Najlepiej smakuje, gdy na drugi dzień jest bardziej miękki.
Dodaj komentarz