truskawkowe babeczki – składniki:
- 8 dag cukru pudru,
- 1 galaretka truskawkowa,
- 3 żółtka,
- 3 łyżki rozpuszczonej margaryny
- 30 dag maki pszennej,
- 250 ml śmietanki 30%,
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia,
- Około 0,5 litry truskawek
- 1 łyżka cukru pudru,
- Ciasto:
- 2 łyżeczki żelatyny
- Dodatkowo:
- 15 dag margaryny
truskawkowe babeczki Przygotowanie:
Zobacz także: naleśniki z ziemniakami i serem
CIASTO: Babeczki z truskawkami: Mąkę przesiać na stolnicę. Połącz margarynę i kotlety. Dodaj różne ozdoby i energicznie obsługuj pałkarza. Ciasto powinno stać w lodówce przez około 30 minut. Przygotowane do zrolowania i przyklejenia do przygotowanych foremek. Babeczki podgrzewać przez około 15 minut w temperaturze 180°C. Użyj margaryny, która właśnie się rozłożyła, aby nasmarować formy. WYKOŃCZENIE: Bąbelkować jedną i trzy czwarte szklanki wody, aby rozbić dżem. patrzymy na. W bulgoczącej wodzie rozbić żelatynę w 1/3 szklanki. rośniemy. Schłodzić śmietankę i ubić. Cukier nadaje mu słodki smak. Po całkowitym wymieszaniu dodać żelatynę. Mieszamy. Kremem napełnij przygotowane i schłodzone babeczki. Schłodzić, aż krem zastygnie. W tym czasie pokrój oczyszczone truskawki w kostkę. Dlatego nałóż krem zgodnie z planem. Zalegający dżem zakrywa całość. Odstawić do ponownego ostygnięcia. Możemy sobie pomóc, gdy dżem stwardnieje.
Dodaj komentarz