Jak zrobić Truskawkowe babeczki

truskawkowe babeczki – składniki:

  • 8 dag cukru pudru,
  • 1 galaretka truskawkowa,
  • 3 żółtka,
  • 3 łyżki rozpuszczonej margaryny
  • 30 dag maki pszennej,
  • 250 ml śmietanki 30%,
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia,
  • Około 0,5 litry truskawek
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • Ciasto:
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • Dodatkowo:
  • 15 dag margaryny

truskawkowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: naleśniki z ziemniakami i serem

CIASTO: Babeczki z truskawkami: Mąkę przesiać na stolnicę. Połącz margarynę i kotlety. Dodaj różne ozdoby i energicznie obsługuj pałkarza. Ciasto powinno stać w lodówce przez około 30 minut. Przygotowane do zrolowania i przyklejenia do przygotowanych foremek. Babeczki podgrzewać przez około 15 minut w temperaturze 180°C. Użyj margaryny, która właśnie się rozłożyła, aby nasmarować formy. WYKOŃCZENIE: Bąbelkować jedną i trzy czwarte szklanki wody, aby rozbić dżem. patrzymy na. W bulgoczącej wodzie rozbić żelatynę w 1/3 szklanki. rośniemy. Schłodzić śmietankę i ubić. Cukier nadaje mu słodki smak. Po całkowitym wymieszaniu dodać żelatynę. Mieszamy. Kremem napełnij przygotowane i schłodzone babeczki. Schłodzić, aż krem zastygnie. W tym czasie pokrój oczyszczone truskawki w kostkę. Dlatego nałóż krem zgodnie z planem. Zalegający dżem zakrywa całość. Odstawić do ponownego ostygnięcia. Możemy sobie pomóc, gdy dżem stwardnieje.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *