Jak zrobić Twarogowe babeczki z bakaliami

Składniki na twarogowe babeczki:

  • migdały
  • jagody
  • cukier 125 g
  • pszenna
  • karob 1 łyżka
  • rodzynki 25 g
  • mąka
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • miękkie masło
  • twaróg biały 250 g ( zmielić )
  • imbir
  • 2 jajka
  • sól
  • cukier puder do posypania

twarogowe babeczki Jak zrobić:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Herbatniki z rodzynkami i orzechami na twarogu Umieść zmielony cheddar w misce. Połącz rodzynki i imbir z odrobiną gorącej wody i pokrój kandyzowany imbir w paski. Następnie odcedź. Migdały można delikatnie rozłupać. Ser Cheddar, margaryna, cukier, sól i jajka łączymy z kompotem wiśniowym. Na koniec dodaje się mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia w porcjach. Podziel masę na dwie części, do głównego dodaj połowę rodzynek, imbir i karob, do kolejnych migdałów dodatkowe rodzynki, imbir i jagody acai. Przygotowywać przez około 25 minut w 180 stopniach w wysmarowanej masłem formie biszkoptu, a następnie oprószyć cukrem pudrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *