Składniki na twarogowe babeczki:
- migdały
- jagody
- cukier 125 g
- pszenna
- karob 1 łyżka
- rodzynki 25 g
- mąka
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- miękkie masło
- twaróg biały 250 g ( zmielić )
- imbir
- 2 jajka
- sól
- cukier puder do posypania
twarogowe babeczki Jak zrobić:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Herbatniki z rodzynkami i orzechami na twarogu Umieść zmielony cheddar w misce. Połącz rodzynki i imbir z odrobiną gorącej wody i pokrój kandyzowany imbir w paski. Następnie odcedź. Migdały można delikatnie rozłupać. Ser Cheddar, margaryna, cukier, sól i jajka łączymy z kompotem wiśniowym. Na koniec dodaje się mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia w porcjach. Podziel masę na dwie części, do głównego dodaj połowę rodzynek, imbir i karob, do kolejnych migdałów dodatkowe rodzynki, imbir i jagody acai. Przygotowywać przez około 25 minut w 180 stopniach w wysmarowanej masłem formie biszkoptu, a następnie oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj komentarz