Jak zrobić Wegańskie babeczki kakaowe

To przepis na najprostsze wegańskie słodkie babeczki. Są pyszne i zasmakują każdemu. Można przygotować je na mące pełnoziarnistej – ja tak zrobiłam, bo chciałam mieć zdrową przekąskę. Ale zwykła mąka też się nada.

wegańskie babeczki – składniki:

  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżki ulubionego dżemu – u mnie z czarnej porzeczki
  • 0,5 szklanki cukru
  • garść ulubionych bakalii – orzechów, suszonych owoców czy nasion goji
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • szczypta soli

wegańskie babeczki Jak przygotować

Zobacz także: inny przepis


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *