Jak zrobić Wielkanocne babeczki – pisanki

Składniki na wielkanocne babeczki:

  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
  • 1 łyżka mleka
  • 2 jajka
  • 2/3 szkl. cukru
  • pszennej
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka kakao
  • 80 ml oleju
  • skórka otarta z cytryny
  • 2 łyżeczki prozku do pieczenia

wielkanocne babeczki Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Babeczki wielkanocne ze stowowanymi smakołykami: W misce wymieszaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier drobny i szczyptę soli. Przed dodaniem surowych jaj, mleka, zinga cytrynowego i oleju do suchych mocowań, ubij je w innym naczyniu. Mieszamy dużą łyżką lub trzepaczką. Po dodaniu mokrych składników do pojemnika wlewamy dwie płaskie łyżki gotowego ciasta, łyżkę mleka i łyżeczkę kakao. Wszystko powinno być w misce. Większa blacha do pieczenia ułatwi pieczenie silikonowego kształtu na ukryte smakołyki. Wgłębienia w przykładach należy najpierw wypełnić suchą mieszanką, a następnie lekkim ciastem przykryć do dwóch trzecich wysokości. Wcześniej rozgrzej dolną i górną grzałkę brojlera do temperatury 180°C. W nagrzanym brojlerze podgrzewaj fremkę przez około 20 minut. Używając kija, naprawdę sprawdź stopień kulminacji. Połączenie, które jest przepieczone, będzie suche; Niedopieczona mieszanka może być ciężka i wyglądać jak brud. Po upieczeniu odwróć kształt i przykryj podstawę mokrą tkaniną. Zrób sobie kilka minut przerwy. Upieczone babeczki powinny bez problemu wyskoczyć z formy. Fajne, na kratce,


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *