Nie ma nic prostszego niż muffinki/babeczki których składniki wystarczy zamieszać i już prawie są gotowe 😉 Dzisiaj taki przepis, na proste, wilgotne a przyjemnej strukturze babeczki które możemy zamrozić i wyjmować kiedy najdzie nas ochota 😉
wilgotne babeczki czekoladowe – składniki:
- 2 czubate łyżki mąki kokosowej
- Mleczna polewa:
- około 6 łyżek mleka w proszku
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżki masła
- 2 łyżki miodu (jeśli damy gorzką czekoladę to dajemy 3 łyżki miodu)
- 2/3 szkl mąki pszennej tortowej (szkl o pojemności 200 ml)
- 50 g czekolady deserowej lub gorzkiej
- Składniki na 6-8 sztuk:
- 1/4 szkl mleka
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka budyniu czekoladowego (jeśli nie mamy możemy dać waniliowy lub użyć mąki ziemniaczanej)
- 50 g masła
- 1 jajko kl M
wilgotne babeczki czekoladowe Przygotowanie:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
1. 1. Rozpuścić zniszczoną czekoladę, łącząc ją z miękkim kremem do smarowania i upłynnioną margaryną. 2. Wymieszaj każde z suchych mocowań w misce, a następnie wymieszaj mokre mocowanie z dużą prędkością, aż będzie gładkie. Ciasto powinno wystarczyć do wypełnienia papierowych foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach. przez 20 do 25 minut, aż patyczek wyschnie. 3. Doprawić, mieszając pastę z mlekiem, cukrem i mlekiem w proszku, aż będzie gęsta. Po zdjęciu z ognia ponownie zmiksuj. Babeczki, które ostygły poddawane są polewaniu. Fantastyczny posiłek!
Dodaj komentarz