Jak zrobić Wilgotne Babeczki Czekoladowe Z Mleczną Polewą

Nie ma nic prostszego niż muffinki/babeczki których składniki wystarczy zamieszać i już prawie są gotowe 😉 Dzisiaj taki przepis, na proste, wilgotne a przyjemnej strukturze babeczki które możemy zamrozić i wyjmować kiedy najdzie nas ochota 😉

wilgotne babeczki czekoladowe – składniki:

  • 2 czubate łyżki mąki kokosowej
  • Mleczna polewa:
  • około 6 łyżek mleka w proszku
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu (jeśli damy gorzką czekoladę to dajemy 3 łyżki miodu)
  • 2/3 szkl mąki pszennej tortowej (szkl o pojemności 200 ml)
  • 50 g czekolady deserowej lub gorzkiej
  • Składniki na 6-8 sztuk:
  • 1/4 szkl mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego (jeśli nie mamy możemy dać waniliowy lub użyć mąki ziemniaczanej)
  • 50 g masła
  • 1 jajko kl M

wilgotne babeczki czekoladowe Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. 1. Rozpuścić zniszczoną czekoladę, łącząc ją z miękkim kremem do smarowania i upłynnioną margaryną. 2. Wymieszaj każde z suchych mocowań w misce, a następnie wymieszaj mokre mocowanie z dużą prędkością, aż będzie gładkie. Ciasto powinno wystarczyć do wypełnienia papierowych foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach. przez 20 do 25 minut, aż patyczek wyschnie. 3. Doprawić, mieszając pastę z mlekiem, cukrem i mlekiem w proszku, aż będzie gęsta. Po zdjęciu z ognia ponownie zmiksuj. Babeczki, które ostygły poddawane są polewaniu. Fantastyczny posiłek!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *