Jak zrobić Wiosenne babeczki

wiosenne babeczki – składniki:

  • cukrowa posypka
  • ziemniaczanej
  • ozdobne listki i stokrotki
  • 1łyżeczka sody
  • kilka kropel gęstego syropu malinowego/ wiśniowego (opcjonalnie barwnik spożywczy)
  • 1 szklanka malin/wiśni (opcjonalnie)
  • pszennej
  • KREM
  • 300ml śmietany
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2,5 łyżki kakao
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (8g)
  • CIASTO
  • DEKORACJA
  • 100g mąki
  • płatki migdałów
  • gotowa polewa – gorzka czekolada
  • żółte i czerwone draże
  • 300g serka mascarpone
  • 2 jajka
  • 130g cukru
  • 160g mąki
  • 1/2 szklanki roztopionego masła
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 140g jogurtu

wiosenne babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Wiosenne babeczki Zmieszaj mokre składniki, takie jak: margaryna, jajka i jogurt. Dodajemy cukier. W osobnej misce łączymy suche składniki: przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną, kakao i pop. Dodaj drobno posiekaną czekoladę. Połącz masę z suchymi składnikami. Przez jakiś czas miksujemy. Dodaj wiśnie lub maliny. Ciasto powinno wypełnić babeczki. Muffiny pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. W czasie ubijania śmietany dodajemy cukier puder. Delikatnie połączyć z serkiem mascarpone. Krem składa się z dwóch części. Dodaj dwie lub trzy krople syropu do połowy. Aby zrobić różowy krem, skonsoliduj wszystko. Mieszankę wstawić do lodówki. W garnku z wrzącą wodą rozkruszyć lukier. Zanurz wykałaczkę w polewie czekoladowej i pomaluj schematy typowe dla biedronek i trzmieli. Używamy małej polewy, aby przymocować płatki migdałów do skrzydeł. Przykrywamy do wyschnięcia. Posyp babeczki pokruszonym różowo-białym kremem. Aby kremowe kapelusze nabrały wiosennego charakteru, dekorujemy je biedronkami, pszczółkami, stokrotkami, posypką i listkami.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *