Jak zrobić Włoskie babeczki makaronowe z pesto z rukoli

babeczki makaronowe – składniki:

  • 2 garście rukoli,
  • pesto:
  • 100 g makaronu,
  • czarny
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka kapary
  • 2 łyżki orzeszków piniowych,
  • 1 łyżeczka zalewy z kapary
  • 6 dużych plastrów salami,
  • 1 jajo,
  • 6 łyżek sera
  • oliwek
  • ½ papryczki chili,
  • 6 czarnych oliwek
  • sól
  • 10 zielonych oliwek
  • 100 g groszku Hortex,
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki startego sera
  • świeży tymianek,
  • pieprz

babeczki makaronowe Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Włoskie ciastka makaronowe nadziewane pesto z rukoli Zmiksuj oliwki, rukolę i orzeszki piniowe na gładką masę w blenderze. Przed dodaniem 50 mililitrów oleju i sera jeszcze raz wymieszaj. Po ugotowaniu makaronu jeszcze trochę jędrnego w lekko osolonej wodzie, po 30 sekundach należy dodać groszek. odcedzić i ostudzić (tylko groszek spalić). Foremki do bułek wyłożyć salami, a jajko połączyć z pieprzem, śmietaną i drobno pokrojoną papryką z fasoli. Za pomocą trzepaczki wymieszaj jajko z pokrojonymi oliwkami. Dodaj jajko do makaronu, groszku i mieszanki. Ten makaron powinien wypełnić wszystkie foremki. Każda makaronowa babeczka powinna być wykończona upłynnionym serem camembert cheddar. W temperaturze 180°C przygotowywać babeczki przez około 20 minut. Do babeczek należy podać pesto z rukoli.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *