babeczki makaronowe – składniki:
- 2 garście rukoli,
- pesto:
- 100 g makaronu,
- czarny
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka kapary
- 2 łyżki orzeszków piniowych,
- 1 łyżeczka zalewy z kapary
- 6 dużych plastrów salami,
- 1 jajo,
- 6 łyżek sera
- oliwek
- ½ papryczki chili,
- 6 czarnych oliwek
- sól
- 10 zielonych oliwek
- 100 g groszku Hortex,
- 60 ml oliwy z oliwek
- 2 łyżki startego sera
- świeży tymianek,
- pieprz
babeczki makaronowe Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
Włoskie ciastka makaronowe nadziewane pesto z rukoli Zmiksuj oliwki, rukolę i orzeszki piniowe na gładką masę w blenderze. Przed dodaniem 50 mililitrów oleju i sera jeszcze raz wymieszaj. Po ugotowaniu makaronu jeszcze trochę jędrnego w lekko osolonej wodzie, po 30 sekundach należy dodać groszek. odcedzić i ostudzić (tylko groszek spalić). Foremki do bułek wyłożyć salami, a jajko połączyć z pieprzem, śmietaną i drobno pokrojoną papryką z fasoli. Za pomocą trzepaczki wymieszaj jajko z pokrojonymi oliwkami. Dodaj jajko do makaronu, groszku i mieszanki. Ten makaron powinien wypełnić wszystkie foremki. Każda makaronowa babeczka powinna być wykończona upłynnionym serem camembert cheddar. W temperaturze 180°C przygotowywać babeczki przez około 20 minut. Do babeczek należy podać pesto z rukoli.
Dodaj komentarz