Przepis na Babeczki budyniowe z owocami cytrusowymi

Smaczne babeczki z dodatkiem proszku budyniowego, nadziane kawałkami owoców cytrusowych. Proste i szybkie wykonanie, idealne do porannej kawy.

babeczki budyniowe – składniki:

  • ½ szklanki cukru pudru+ do posypania babeczek
  • Sól do smaku
  • 1 puszka owoców cytrusowych w kawałkach-420 g w syropie
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • Składniki na 15 sztuk:
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Ciasto:
  • ½ kostki margaryny
  • Papilotki do pieczenia babeczek + metalowe foremki
  • 160 g mąki tortowej

babeczki budyniowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia i budyń należy wymieszać. Cukier puder, żółtka i tłuszcz utrzeć na puszystą masę. Schłodzone białka ubić z solą do smaku na sztywną pianę. Ostrożnie wmieszaj suche składniki do ubitej masy, aż dobrze się połączą. Następnie należy wymieszać tylko niewielką ilość ubitej piany. Usuń kawałki produktu organicznego ze słonawej wody. Wciskając cztery kawałki owoców cytrusowych do ciasta, możesz wypełnić foremki do około jednej trzeciej wysokości papierowego kubka. W nagrzanym piekarniku podgrzewaj ciasto przez 30 minut, aż będzie lśniące w papierowych kubkach. Po lekkim ostygnięciu babeczki oprószamy cukrem pudrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *