Przepis na Babeczki chlebowe z kurczakiem

babeczki chlebowe – składniki:

  • niedźwiedziego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • pszennej
  • do smaku: sól
  • 1 cebula
  • 40 g masła
  • ok. 3/4 szkl. mrożonego groszku zielonego
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 jajko
  • FARSZ – ok. 1 szkl. kawałeczków mięsa gotowanego albo/i resztki pieczeni
  • 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • CIASTO – 140 g mąki
  • ok. 100 ml mleka
  • 1 czubata łyżka mielonego suchego chleba razowego
  • 3 – 4 łyżki startego żółtego sera
  • 20 g świeżych drożdży
  • 130 g chleba razowego suchego i zmielonego na miałki proszek

babeczki chlebowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Babeczki z chleba i nadzienia z kurczaka: Wykorzystałam ćwiartki z kurczaka w zasadzie bez żadnych problemów, które pozostały do dopracowania. Całkowicie usunąłem dolne nogi, ponieważ było wokół nich dużo mięsa, dodałem kawałki ugotowanej wcześniej nogi, wszystko trochę posiekałem i włożyłem do miski. Na patelni rozgrzałam olej, obtoczyłam posiekaną cebulę, dodałam mrożony groszek, trochę cukru i około 5 łyżek wody. Dusiłam przez dwie lub trzy minuty, aby pozbyć się szorstkości grochu. Kawałki mięsa były pokryte zawartością patelni. Dodałem jajko, trochę mielonego sera cheddar, szczypiorek i różne smaki całkowicie zmiksowane. Dodałem też proszek do chleba, który wchłonie nadmiar płynu i zapobiegnie wyciekaniu babeczek. Drożdże wcierałam w ciasto z cukrem, aż stało się płynne. Po skonsolidowaniu mąki, soli i mielonego chleba, użyłem rąk, aby natrzeć go zimną pastą do smarowania, aż nie było widocznych grudek tłuszczu. Do ciasta dodałam jajko i płynne drożdże, po czym stopniowo dodałam do niego mleko. Ciasto nie powinno kleić się do rąk, powinno być lekkie i elastyczne. Nie jest konieczne, aby rosło; Możesz od razu przejść do innych ćwiczeń, takich jak formowanie. Masę podzieliłam na dziesięć części, z każdej uformowałam kulkę, wyrównałam i delikatnie przesunęłam tak, aby powstał ciepły placek. Powinien być wystarczająco duży, aby wyścielić uformowaną bułkę nędzę, a krawędzie powinny być oddalone od siebie o około 1 cm. W ten sposób ułożyłam dziesięć muszli na moje babeczki. Każdy został delikatnie obrobiony z około dwiema układającymi się w stos łyżkami farszu. Aby zapewnić dokładnie rozgrzany spód i dobrze skarmelizowane brzegi babeczki, rozgrzałam piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piekłam strukturę przez około 25 minut na najniższym poziomie. Po podgrzaniu podałam je na ciepło z zupą, ale dodatkowo smakują wyjątkowo wirusowo.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *