Przepis na Babeczki cukiniowe

Babeczki na słono

babeczki cukiniowe – lista składników:

  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • sól
  • słodka papryka
  • 25 dkg cukinii
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3 łyżki ketchupu
  • 10 dkg szynki
  • 20 dkg mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 5 dkg żółtego sera
  • 1 jogurt naturalny

babeczki cukiniowe Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

1. W razie potrzeby wydrąż cukinię na tarce o dużych oczkach. Szynka jest cięta. Ser cheddar ścieramy na tarce. Po dodaniu jogurtu, jajek, ketchupu i oleju dodajemy cukinię, szynkę, mąkę, sól i sodę. Złóż wszystko razem, przełóż do papierowych kubeczków, a wierzch babeczek posyp serem i słodką papryką. Przez trzydzieści minut piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Możesz położyć ketchup na wierzchu i podawać na ciepło lub na zimno.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *