Babeczki na słono
babeczki cukiniowe – lista składników:
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- sól
- słodka papryka
- 25 dkg cukinii
- 1/3 szklanki oleju
- 3 łyżki ketchupu
- 10 dkg szynki
- 20 dkg mąki pszennej
- 2 jajka
- 5 dkg żółtego sera
- 1 jogurt naturalny
babeczki cukiniowe Przygotowanie:
Zobacz również: inna ciekawa receptura
1. W razie potrzeby wydrąż cukinię na tarce o dużych oczkach. Szynka jest cięta. Ser cheddar ścieramy na tarce. Po dodaniu jogurtu, jajek, ketchupu i oleju dodajemy cukinię, szynkę, mąkę, sól i sodę. Złóż wszystko razem, przełóż do papierowych kubeczków, a wierzch babeczek posyp serem i słodką papryką. Przez trzydzieści minut piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Możesz położyć ketchup na wierzchu i podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj komentarz