Ulubione babeczki moich dzieci , z lukrem i owocami smakują wybornie.
babeczki cytrynowe z lukrem – lista składników:
- lukier:
- 1 cukier wanilinowy
- 1 cytryna
- 200 g masła
- 2 łyżki mleka
- 10 łyżek cukru pudru
- maliny do dekoracji
- 2 łyżki soku z cytryny
- szklanka mąki pszennej
- 4 duże jajka
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- szklanka cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
babeczki cytrynowe z lukrem Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
powinien być w stanie stanąć na powietrzu. Po stopieniu pozwól masłu ostygnąć. Używając wrzącej wody do skalowania cytryny, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Wymieszaj cukier waniliowy, cukier i jajka, aż będą miękkie. Dodawanie schłodzonego masła, przesianych suchych składników, soku z cytryny, startej skórki i cytryn powinno odbywać się etapami. Chwilowo miksuj wszystko blenderem, aż będzie bardzo dobrze połączone. Włóż odtwarzacz do kształtu babeczki, który został przymocowany wkładkami. Planujemy pieczenie babeczek przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Mleko, cukier puder i sok z cytryny miksujemy na gładką masę. Użyj lukru i malin, aby ożywić babeczki.
Dodaj komentarz