Pyszne babeczki o orzeźwiającym smaku cytryny, znikają w mgnieniu oka.
Składniki na babeczki cytrynowe:
- 180 g mąki pszennej
- 1/2 szklanki oleju
- Ciasto:
- 1 łyżka startej skórki z cytryny
- 200 ml mleka
- 2 jajka
- 4 łyżki soku z cytryny
- szczypta soli
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
babeczki cytrynowe Jak przygotować:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
1. Dla wszystkich składników wymagana jest temperatura pokojowa. W misce wymieszaj mleko, jajka, olej i sok z cytryny. W osobnej misce połącz suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i zing. Za pomocą łyżki mieszaj przez chwilę suche skrawki z mokrymi, aż się połączą. Ciasto należy wlać do silikonowych foremek na babeczki na głębokość 3/4 wysokości foremki. Piecz babeczki przez 15 do 20 minut w temperaturze 180°C na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Dodaj komentarz