Przepis na Babeczki cytrynowe

Pyszne babeczki o orzeźwiającym smaku cytryny, znikają w mgnieniu oka.

Składniki na babeczki cytrynowe:

  • 180 g mąki pszennej
  • 1/2 szklanki oleju
  • Ciasto:
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny
  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

babeczki cytrynowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

1. Dla wszystkich składników wymagana jest temperatura pokojowa. W misce wymieszaj mleko, jajka, olej i sok z cytryny. W osobnej misce połącz suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i zing. Za pomocą łyżki mieszaj przez chwilę suche skrawki z mokrymi, aż się połączą. Ciasto należy wlać do silikonowych foremek na babeczki na głębokość 3/4 wysokości foremki. Piecz babeczki przez 15 do 20 minut w temperaturze 180°C na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *