Przepis na Babeczki czekoladowe z wiśniami.

babeczki czekoladowe z wiśniami – składniki:

  • Ciasto:
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki
  • 20 dag masła
  • 300 ml mleka
  • wiórki czekoladowe do posypania
  • kilka kropel aromatu rumowego)
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 słoiki wiśni
  • 1 jajko
  • masło
  • 1 żółtko
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 3 łyżki ciemnego naturalnego kakao
  • 1 krem do tortów czekoladowy (u mnie Gellwe)

babeczki czekoladowe z wiśniami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: naleśniki z twarogiem
naleśniki z musem truskawkowym
naleśniki z sosem truskawkowym
naleśniki z serem i sosem truskawkowym

Babeczki z wiśniami i czekoladą. Margarynę należy zamrozić na około godzinę przed pieczeniem. Zetrzyj zamrożoną pastę na grubej tarce do warzyw. Natychmiast zintegrować pozostałe mocowania z ciastem i manipulować. Należy je zamrozić na co najmniej godzinę. Margaryną lekko natłuścimy foremki na babeczki, którymi będziemy je podgrzewać. Podziel pałkarza na segmenty. Wyłóż foremki każdym kawałkiem, robiąc to na stolnicy do grubości około 3 mm. Gotuj przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ostrożnie wyjmij foremki, gdy ostygną. Usuń wiśnie z syropu. Połącz wiśnie i rozpuszczoną galaretkę w 0,5 szklanki gorącej wody. Włóż do lodówki. Gdy każda babeczka zacznie stężeć, dodaj do niej wiśnie i włóż z powrotem do lodówki. Aby zrobić krem do ciasta, postępuj zgodnie z nagłówkami na opakowaniu i połącz śmietanę i zimne mleko. Wybrałam wersję bez tłuszczu. Napełnij babeczki kremem i posyp wiórkami czekolady z polewą upiększającą ciasto. Wstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *