babeczki deserowe – składniki:
- Jajka
- Mąka
- Mąka
- ziemniaczana
- Orzechy
- Cukier puder 1/2 szklanki
- Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
- Polewa czekoladowa wg. uznania
- Foremki do babeczek
- włoskie
babeczki deserowe Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: naleśniki z mielonym mięsem
Babeczki deserowe z orzechami od Kaja35: Po ubiciu jaj na sztywną pianę, oddzieliłam żółtka od białek i do białek delikatnie wsypałam cukier puder. Całkowicie połączyłam oba rodzaje mąki i zwiększyłam ilość proszku do pieczenia. które połączyłam na gęstą pianę. Delikatnie wymieszałam ponownie po dodaniu białek na końcu. Po przygotowaniu ciasto przekładano do foremek, rozkładano na większej blasze i pieczono w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Po schłodzeniu babeczek do temperatury wiązania, dodałam zmielone orzechy pekan, zmiksowałam i polałam przygotowaną dekoracją każdą babeczkę we wcześniej ustalonej kolejności. uznanie.
Dodaj komentarz