babeczki halloween – lista składników:
- 100 g jogurtu
- 100 g gorzkiej czekolady
- 200 ml śmietany
- 1 łyżka kakao
- 150 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kilka łyżek dżemu pomarańczowego
- 170 g mąki
- pół szklanki mrożonej żurawiny
- 2 łyżki wody
- czekolady
- esencja waniliowa
- 100 ml oleju
- 2 jajka
- 100 g białej
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki cukru
babeczki halloween Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Babeczki na ciasto na Halloween: Ubij razem cukier i jajka, aż będą lekkie i puszyste. Później dodaj olej i jogurt. Wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia, które zostały przesiane do masy jajecznej. Ciasto podzielić na dwie części i do każdej dodać po łyżce mąki, kakao i ekstraktu waniliowego. W blaszce wyłożonej papierem do muffinek umieść dwa ciasta oraz pięć jasnych i pięć ciemnych muffinek. Babeczki pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Uspokój się. besting Zmiksuj 100 mililitrów podgrzanej śmietanki, aby rozbić matową czekoladę, a następnie pozwól jej ostygnąć. Biała czekolada to coś bardzo podobnego. Nadzienie do babeczek Wodę, cukier i żurawinę podgrzać do uzyskania konsystencji syropu. Wydrążyć wnętrza babeczek, aby pokryć je ganache z białej czekolady i napełnić dżemem żurawinowym. Kakaowe babeczki z konfiturą pomarańczową i matowym czekoladowym ganache na wierzchu. zrelaksować się. Malowałam halloweenowe wzory na babeczkach lukrem królewskim.
Dodaj komentarz