Przepis na Babeczki jaglane 3 smaki bez cukru i masła 🙂

Babeczki jaglane bez cukru i masła .Z mąki jaglanej z dodatkiem banana są pyszne.

babeczki jaglane – składniki:

  • -szczypta sody oczyszczonej
  • -trochę kawy rozpuszczalnej w granulkach
  • -3 jajka
  • -20 dag mąki jaglanej
  • -garść porzeczek czerwonych (lub innych owoców)
  • -100 ml oleju rzepakowego
  • -100 ml jogurtu naturalnego
  • -2 banany

babeczki jaglane Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

1. Około pięciu minut całkowicie ubij jajka. Po jogurcie dodać olej. Ubijaj przez około dwie dodatkowe minuty. Przed stopniowym włączeniem mąki do masy jajecznej przefiltruj ją przez niewielką ilość popu. Za pomocą trzepaczki wymieszaj. Po ogólnym utrwaleniu mocowań i utarciu bananów przez drobną siateczkę podziel ciasto na trzy części. Do jednego dodaj espresso, do drugiego porzeczki, a trzecie zostaw, jakie są, lub dodaj coś, jak wskazują Twoje upodobania. 2. Rozgrzej piekarnik (konwekcja) do 165 stopni. Umieszczając ciasto w foremkach, gotuj je przez około 25 minut. Folia powinna zakrywać połowę.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *