Przepis na Babeczki jagodowe

Babeczki jagodowe to szybka i pyszna przekąska.Doskonała na rodzinne przyjęcia.

Składniki na babeczki jagodowe:

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1½ szklanki jagód
  • 2\3 szklanki cukru
  • 3 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1½ szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

babeczki jagodowe Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Dodaj cukier do miski z ubitymi jajkami. Ubij śmietanę, aż będzie puszysta. 2. Dodaj mąkę, olej, mleko i proszek do pieczenia. 3. Potrzebne są odsączone i umyte jagody. Łyżką delikatnie wszystko mieszamy. 4. Piecz babeczki przez 30 minut w 160 stopniach.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *