Przepis na Babeczki jogurtowe z dżemem

Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne. Można polać je polewą lub lukrem i dowolnie udekorować – pychotka.

babeczki jogurtowe z dżemem – lista składników:

  • 16 g cukru waniliowego
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • Ulubiony, twardy dżem
  • 0,25 szklanki oleju
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego

babeczki jogurtowe z dżemem Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. Używając dużej prędkości, ubij jajka, cukier i wanilię. Należy uwzględnić jogurt organiczny. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i olej na niskich obrotach miksera. Umieść foremki do babeczek na patelni do ciastek i użyj uderzacza, aby napełnić każdą filiżankę do 33% wysokości. Nałóż łyżkę dżemu i jeszcze jedną łyżkę ciasta. Zaplanuj w 180 stopniach do deklarowanego przez 25 minut. suchy przedmiot


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *