Składniki na babeczki jogurtowe z owocami:
- opakowanie cukry waniliowego
- 0,5 szklanki owoców aronii lub jagód
- szklanka mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
- szklanka jogurtu
- 1 duże jajko
- 0,5 szklanki cukru
babeczki jogurtowe z owocami Jak przygotować:
Zobacz również: ciasteczka truskawkowe
Babeczki z jogurtem i owocami Mąkę, cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i jogurt łączymy z jajkiem. Zmiksuj i dodaj do odtwarzacza pokarmy liściaste. Dodać cukier z wanilią. Podziel hittera między naczynie na babeczki. Przygotuj na około 15 do 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Naturalny wyciskacz np. z jagód czy aronii natrzyj cukrem pudrem. Posyp babeczki nowym lub skonsolidowanym produktem naturalnym, aby je rozjaśnić.
Dodaj komentarz