Przepis na Babeczki jogurtowe z owocami

Składniki na babeczki jogurtowe z owocami:

  • opakowanie cukry waniliowego
  • 0,5 szklanki owoców aronii lub jagód
  • szklanka mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • szklanka jogurtu
  • 1 duże jajko
  • 0,5 szklanki cukru

babeczki jogurtowe z owocami Jak przygotować:

Zobacz również: ciasteczka truskawkowe

Babeczki z jogurtem i owocami Mąkę, cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i jogurt łączymy z jajkiem. Zmiksuj i dodaj do odtwarzacza pokarmy liściaste. Dodać cukier z wanilią. Podziel hittera między naczynie na babeczki. Przygotuj na około 15 do 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Naturalny wyciskacz np. z jagód czy aronii natrzyj cukrem pudrem. Posyp babeczki nowym lub skonsolidowanym produktem naturalnym, aby je rozjaśnić.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *