Pyszne babeczki jogurtowe ze śliwkami. Szybkie i łatwe w przygotowaniu.
babeczki jogurtowe ze śliwkami – lista składników:
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- jogurt naturalny, 100 g
- budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru), 1 torebka
- masło lub margaryna, 50 g
- cukier wanilinowy, 1 opak.
- mąka, 1 szklanka (niecala)
- cukier, 0,5 szklanki
- jajka, 2 szt.
- śliwki świeże, 12 szt.
babeczki jogurtowe ze śliwkami Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
Rozpuść pastę do smarowania (lub margarynę, chociaż pasta jest lubiana) w garnku i ostudź. 2 Budyń przełożyć do szklanki i doprawić według uznania (moje to babeczki waniliowe). Szklanka powinna być pełna mąki. Przenieś proszek do pieczenia do miski. 3 Ubij jajka, jogurt, cukier i ekstrakt waniliowy w osobnej misce. Zmieszaj ze sobą mokre i suche mocowania. Na koniec dokładnie wymieszaj wszystko przed dodaniem schłodzonej, zmiękczonej pasty. 4 Podziel biszkopt między dwanaście wkładek do foremek na babeczki. Na każdej babeczce połóż po dwie części śliwek. 5 Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz