Przepis na Babeczki jogurtowe ze śliwkami

Pyszne babeczki jogurtowe ze śliwkami. Szybkie i łatwe w przygotowaniu.

babeczki jogurtowe ze śliwkami – lista składników:

  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • jogurt naturalny, 100 g
  • budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru), 1 torebka
  • masło lub margaryna, 50 g
  • cukier wanilinowy, 1 opak.
  • mąka, 1 szklanka (niecala)
  • cukier, 0,5 szklanki
  • jajka, 2 szt.
  • śliwki świeże, 12 szt.

babeczki jogurtowe ze śliwkami Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Rozpuść pastę do smarowania (lub margarynę, chociaż pasta jest lubiana) w garnku i ostudź. 2 Budyń przełożyć do szklanki i doprawić według uznania (moje to babeczki waniliowe). Szklanka powinna być pełna mąki. Przenieś proszek do pieczenia do miski. 3 Ubij jajka, jogurt, cukier i ekstrakt waniliowy w osobnej misce. Zmieszaj ze sobą mokre i suche mocowania. Na koniec dokładnie wymieszaj wszystko przed dodaniem schłodzonej, zmiękczonej pasty. 4 Podziel biszkopt między dwanaście wkładek do foremek na babeczki. Na każdej babeczce połóż po dwie części śliwek. 5 Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180°C.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *