Przepis na Babeczki karmelowe

Babeczki z kremem karmelowym i nadzieniem solony karmel.

Składniki na babeczki karmelowe:

  • 175g mąki pszennej typ 450
  • 125g cukru,
  • Małe czekoladki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 90g czekolady karmelowej,
  • KREM:
  • 12 łyżeczek masy kajmakowej,
  • 175g masła w temp. pokojowej
  • 3 jajka,
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
  • DODATKOWO:
  • 250ml śmietanki 36%,
  • BABECZKI:
  • 150g serka mascarpone schłodzonego

babeczki karmelowe Przygotowanie:

Zobacz również: najprostsze ciasteczka maślane

1. Czekolada została zmieniona. Wymieszaj pokrojoną w plasterki czekoladę z podgrzaną śmietanką, aż się połączy. Chwilowo schładzamy w lodówce. 2. Babeczki: W blenderze zmiksuj delikatną margarynę z cukrem. Dodać koncentrat waniliowy. Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy razem. Dodać jajka i ubić. Uwzględnij suche mocowania i zmniejsz prędkość. Dokładnie wymieszać. 3. Mieszanka powinna wypełnić foremki do babeczek do połowy. Całość zapiekać w 180 stopniach przez około 20-25 minut. Ostudzić po wyjęciu z brojlera. 4. Schłodzony krem karmelowy i mascarpone należy dokładnie połączyć. Napełnij babeczki kajmakiem, wiercąc w nich otwory. Za pomocą ozdobnej końcówki i rękawa cukierniczego wycisnąć krem na wierzch. Na wierzchu posypać małymi czekoladkami.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *