babeczki kawowe – lista składników:
- pół szklanki oleju
- 170 g mąki
- łyżeczka proszku dopieczenia
- 250 ml śmietany
- łyżka kawy rozpuszczalnej
- pszennej
- 80 g cukru
- 2 łyżki śmietany
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru pudru
babeczki kawowe Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Babeczki espresso: Połącz suche składniki w jednej misce: espresso, cukier puder, cukier, mąkę, pop do pieczenia i cukier. Umieść to w drugiej misce: Zaleca się skonsolidowanie jaj, śmietany i oleju. Konieczne jest połączenie suchych i mokrych składników. W nagrzanym piekarniku podgrzewać ciasto w foremkach przez 25 minut w temperaturze 175 C. Przygotowane babeczki pozostawić do ostygnięcia przed udekorowaniem ich np. bitą śmietaną.
Dodaj komentarz