Przepis na Babeczki kokosowe.

Jak już wiecie bardzo uwielbiam przesiadywać w kuchni, piec, gotować a zwłaszcza jak coś sobie wymyślę i uda się to w stu procentach. Tak jak dzisiejsze babeczki bardzo lubię kokos i aromat migdałowy połączenie tych dwóch składników okazało się strzałem w dziesiątkę. Podczas pieczenia zapach unosił się po całym domu a gdy się upiekły nie mogliśmy się oprzeć i jedliśmy jeszcze gorące wiem że tak nie wolno ale pokusa była silniejsza.

babeczki kokosowe – składniki:

  • 1 szklanka cukru,
  • 3/4 szklanki oleju,
  • 4 jajka,
  • szklanka – kubek arcoroc.
  • 0,5 szklanki mleka,
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2,5 szklanki wiórek kokosowych,
  • kilka kropel aromatu migdałowego,
  • 1 szklanka mąki,

babeczki kokosowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

misce połącz cukier i jajka i całkowicie wymieszaj, aż będą puszyste. 2 Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i aromatem w gotowej masie jajecznej, aby połączyć ją z mąką. 3 Następnie dodaj do mieszanki mleko, olej i płatki kokosowe. 4 Wyłóż blachę do pieczenia papierowymi kubeczkami. Małą chochelką wlewać ciasto do formy, zostawiając około 1,5 cm wolnej przestrzeni na górze. 5 Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i z odpowiednią intensywnością na 20 – 25 minut, w zależności od grilla, aż będzie bardzo upieczone. Po wystygnięciu babeczki wychodzą idealnie po wyjęciu z papierowych foremek. Powstało sześć przemoczonych, miękkich i przepysznych herbatników. Z tego przepisu wyszły mi 33 babeczki.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *