Przepis na Babeczki kruche z serem

Składniki na babeczki kruche z serem:

  • 2 łyżki cukru pudru
  • 50 cukru pudru
  • 250 g ricotty
  • 1 cukier waniliowy
  • 100 g mąki
  • pszennej
  • szczypta soli
  • posypka mango
  • 100 g mąki
  • 3 krążki ananasa
  • 150 g margaryny
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżka żelatyny
  • 2 łyżki musu z marakui + 2 łyżki mleka
  • 2 żółtka
  • 200 ml jogurtu

babeczki kruche z serem Jak przygotować

Zobacz również: inna receptura

Kruche ciastka z cheddarem: Połącz mąkę, margarynę, cukier, żółtka i sól, aby zrobić kruche ciastka. Wyłóż nim foremki na babeczki. Po około 30 minutach w lodówce piecz je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, aż będą pyszne. Uspokój się. Żelatynę należy dodać, rozpuścić w wodzie i pozostawić do ostygnięcia, zanim mleko będzie mogło się rozszerzyć. Połącz jogurt, cukier puder i cukier waniliowy, aby uzyskać pianę. Po dodaniu ricotty schłodzić żelatynę. Rozważ to dokładnie. Umieść kilka mniejszych krążków ananasa w każdej babeczce, przykryj je mieszanką sera cheddar, polej musem z passiflory i posyp wierzch. Daj mu około 60 minut do schłodzenia.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *