Przepis na Babeczki limonkowe z kremem malinowym

babeczki limonkowe – składniki:

250 g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
125 g brązowego cukru
1 torebka cukru waniliowego
szczypta soli
1/4 litra mleka
75 ml oleju (np. słonecznikowego)
1 łyżka soku cytrynowego
skórka otarta z 1 cytryny
200 g konfitury malinowej
500 g miękkiego masła
200 g cukru pudru
opcjonalnie odrobina czerwonego barwnika spożywczego
cukrowe perełki do dekoracji
forma do muffinek z 12 wgłębieniami
12 papierowych papilotek do babeczek

babeczki limonkowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *