Przepis na Babeczki malinowe 2

babeczki malinowe – składniki:

  • 1 galaretka malinowa
  • galaretka malinowa
  • świeże owoce maliny
  • 1 żółtko
  • Masa malinowa
  • 1 szklanka śmietany
  • 150 g mąki
  • 40 g cukru
  • 100 g masła
  • Ciasto
  • Dodatki
  • pszennej

babeczki malinowe Jak przygotować

Zobacz także: inny przepis

Po drugie, drobno posiekaj tłuszcz, cukier i mąkę. Uwzględnij żółtko. Szybko masuj ciasto. Owiń mieszankę za pomocą folii i włóż do lodówki na blisko 30 minut. Po ostygnięciu podziel ciasto na około dwadzieścia kawałków, aby zrobić wałek. Foremki do ciasta wyłożyć. Przez 20 minut podgrzewaj babeczki w temperaturze 180 stopni. Do kruszonki wlej szklankę wody i jeden dżem malinowy. Po pozostawieniu mieszanki do ostygnięcia, włóż ją do gorących babeczek i odłóż na bok, aż będzie całkowicie mocna. Aby uformować masę i pozwolić jej ostygnąć, rozpuść drugi dżem w pół szklanki wody. Po lekkim ostygnięciu galaretki dodać śmietankę i ubić na sztywno. Tak przygotowaną masę nałożyć na przygotowany dżem za pomocą paczki do pieczenia. Na nadzieniu poukładać kawałki świeżych malin. Babeczki odstawić w chłodne miejsce do zamrożenia.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *