babeczki malinowe – składniki:
- 1 galaretka malinowa
- galaretka malinowa
- świeże owoce maliny
- 1 żółtko
- Masa malinowa
- 1 szklanka śmietany
- 150 g mąki
- 40 g cukru
- 100 g masła
- Ciasto
- Dodatki
- pszennej
babeczki malinowe Jak przygotować
Zobacz także: inny przepis
Po drugie, drobno posiekaj tłuszcz, cukier i mąkę. Uwzględnij żółtko. Szybko masuj ciasto. Owiń mieszankę za pomocą folii i włóż do lodówki na blisko 30 minut. Po ostygnięciu podziel ciasto na około dwadzieścia kawałków, aby zrobić wałek. Foremki do ciasta wyłożyć. Przez 20 minut podgrzewaj babeczki w temperaturze 180 stopni. Do kruszonki wlej szklankę wody i jeden dżem malinowy. Po pozostawieniu mieszanki do ostygnięcia, włóż ją do gorących babeczek i odłóż na bok, aż będzie całkowicie mocna. Aby uformować masę i pozwolić jej ostygnąć, rozpuść drugi dżem w pół szklanki wody. Po lekkim ostygnięciu galaretki dodać śmietankę i ubić na sztywno. Tak przygotowaną masę nałożyć na przygotowany dżem za pomocą paczki do pieczenia. Na nadzieniu poukładać kawałki świeżych malin. Babeczki odstawić w chłodne miejsce do zamrożenia.
Dodaj komentarz