Przepis na Babeczki marchewkowe z kremem

Składniki na babeczki marchewkowe z kremem:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki cukru
  • pół opakowania cukru waniliowego
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • Na ciasto:
  • 100 g masła
  • 3 średnie marchewki
  • Na krem:
  • szczypta sody oczyszczonej
  • płaską łyżkę mąki
  • 3 żółtka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • ziemniaczanej

babeczki marchewkowe z kremem Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Babeczki marchewkowe z kremem Na ciasto: Marchewkę zetrzeć na grubej tarce. Należy dodać mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Oddzielnie połączyć olej, cukier i jajka. Następnie kontynuuj mieszanie suchych mocowań, aż wszystkie się połączą. Masa: Mleko wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. W drugiej misce wymieszaj żółtka z cukrami i mąką do uzyskania jednolitej masy. Następnie odlać mleko spod prądu i połowę dodać do żółtek, które następnie wymieszać z mlekiem. Otrzymaną masę dodać do pozostałego mleka i zagotować, ciągle mieszając, aby powstał budyń. Zdjąć z ognia, zawinąć w folię i ostudzić. Dokładnie po schłodzeniu masy należy ją w miarę ogrzać do temperatury pokojowej i zmiksować. Margarynę ubijamy na puszystą masę i ciągle dodajemy budyń. Ustaw pojemnik na babeczki i wyłóż go papierowymi kubkami przed wymieszaniem mocowań. Przed przykryciem ciastek masą do wysokości dwóch trzecich papierowego kubka dodać niewielką ilość śmietany. Przygotuj się w 180 stopniach na około 25 minut


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *