Składniki na babeczki migdałowe:
- 1/2 szklanki mąki
- puszka brzoskwiń w syropie (410 g)
- 180 g rozpuszczonego masła
- szklanka startych migdałów
- 5 białek
- 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
babeczki migdałowe Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Po wyjęciu z syropu brzoskwinie kroimy w paski i osuszamy papierowym ręcznikiem. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać migdały, cukier puder, mąkę i rozdrobnić. Delikatnie mieszaj, aż wszystko dobrze się połączy. 2 Podziel ciasto na dwanaście wyłożonych papierem do pieczenia foremek lub filiżanek. Owoce powinny tam trafić. 3: Babeczki należy piec przez 25 do 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza lub do momentu, gdy będą złociste i wyrosną. Wyjmij filiżanki po pięciu minutach. źródło: Oliwia
Dodaj komentarz