Przepis na Babeczki migdałowe z brzoskwinią

Składniki na babeczki migdałowe:

  • 1/2 szklanki mąki
  • puszka brzoskwiń w syropie (410 g)
  • 180 g rozpuszczonego masła
  • szklanka startych migdałów
  • 5 białek
  • 1 i 1/2 szklanki cukru pudru

babeczki migdałowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Po wyjęciu z syropu brzoskwinie kroimy w paski i osuszamy papierowym ręcznikiem. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać migdały, cukier puder, mąkę i rozdrobnić. Delikatnie mieszaj, aż wszystko dobrze się połączy. 2 Podziel ciasto na dwanaście wyłożonych papierem do pieczenia foremek lub filiżanek. Owoce powinny tam trafić. 3: Babeczki należy piec przez 25 do 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza lub do momentu, gdy będą złociste i wyrosną. Wyjmij filiżanki po pięciu minutach. źródło: Oliwia


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *