Przepis na Babeczki murzynkowe

babeczki murzynkowe – składniki:

  • kakao
  • cynamon
  • jajka
  • soda 1 łyżeczka
  • masło albo margaryna
  • dżem 4 łyżki
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • mleko
  • mąka
  • cukier 1 szkl

babeczki murzynkowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny przepis

Murzynkowe babeczki Łączymy kakao, cynamon, proszek do pieczenia i pop z suchymi składnikami, takimi jak mąka. W misce ubij jajka i dodaj cukier, dżem i pastę lub margarynę. Przez jakiś czas miksujemy. Należy dodać mleko i ubite suche mocowania. Połącz wszystkie składniki. Wypełnij małe foremki na babeczki, które zostały nasmarowane ciastem do około połowy lub większej ilości poziomu kształtu. Piec przez 25 do 30 minut w temperaturze 180 do 190 stopni. Wystudzone babeczki można polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *