babeczki murzynkowe – składniki:
- kakao
- cynamon
- jajka
- soda 1 łyżeczka
- masło albo margaryna
- dżem 4 łyżki
- proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
- mleko
- mąka
- cukier 1 szkl
babeczki murzynkowe Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inny przepis
Murzynkowe babeczki Łączymy kakao, cynamon, proszek do pieczenia i pop z suchymi składnikami, takimi jak mąka. W misce ubij jajka i dodaj cukier, dżem i pastę lub margarynę. Przez jakiś czas miksujemy. Należy dodać mleko i ubite suche mocowania. Połącz wszystkie składniki. Wypełnij małe foremki na babeczki, które zostały nasmarowane ciastem do około połowy lub większej ilości poziomu kształtu. Piec przez 25 do 30 minut w temperaturze 180 do 190 stopni. Wystudzone babeczki można polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz