Przepis na Babeczki na kefirze

babeczki na kefirze – składniki:

  • 50 ml oleju
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 g cukru
  • 250 g kefiru naturalnego
  • 250 g mąki
  • 2 całe jajka
  • łyżeczka cukru migdałowego

babeczki na kefirze Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: gofry z chleba

Herbatniki z kefirem: Na początku w misce wymieszaj mąkę, cukier migdałowy, cukier i proszek do pieczenia. Po wymieszaniu dodać kefir, olej i jajka. Zagnieść gładką masę dokładnie łącząc wszystkie składniki łyżką. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremek. Przygotuj na około 20 minut w temperaturze około 190 stopni w nagrzanym piekarniku. Napełnij formę do 3/4 wysokości, gdy babeczki wyrosną.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *