Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem jabłek i cukru waniliowego. Można polać je dowolnie udekorować, polewą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja zrobiłam kruszonkę – pychotka.
babeczki na maślance – składniki:
- 1 cukier waniliowy
- Kruszonka
- 15dag masła
- 1/4 szklanki oleju
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 szklanki mąki
- 15dag cukru kryształu
- Ciasto
- 2 jajka
- 1 szklanka maślanki
- 1 duże jabłko
- 3/4 szklanki cukru
- 15dag mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
babeczki na maślance Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
1. W jednej misce skonsoliduj mokre i suche okrawki. Od tego momentu łącz suche i mokre. Jabłko obrać, wyciąć gniazda nasienne. Nacinamy obszary siły na. Zintegruj go również z kombinacją. Ciasto będzie całkowicie elastyczne. Dodać margarynę do kruszonki, łącząc mąkę, cukier i cynamon. Kruszyć lub zetrzeć na babeczki po szybkim uformowaniu jednolitej masy i schłodzeniu w lodówce. Papierowe kubki powinny być wypełnione w 3/4 przez każdego gracza. Użyj dużo dezintegratu. Umieść formę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podgrzewaj, aż będzie pyszne, około 15 minut.
Dodaj komentarz