Przepis na Babeczki na maślance z jabłkami

Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem jabłek i cukru waniliowego. Można polać je dowolnie udekorować, polewą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja zrobiłam kruszonkę – pychotka.

babeczki na maślance – składniki:

  • 1 cukier waniliowy
  • Kruszonka
  • 15dag masła
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 szklanki mąki
  • 15dag cukru kryształu
  • Ciasto
  • 2 jajka
  • 1 szklanka maślanki
  • 1 duże jabłko
  • 3/4 szklanki cukru
  • 15dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody

babeczki na maślance Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

1. W jednej misce skonsoliduj mokre i suche okrawki. Od tego momentu łącz suche i mokre. Jabłko obrać, wyciąć gniazda nasienne. Nacinamy obszary siły na. Zintegruj go również z kombinacją. Ciasto będzie całkowicie elastyczne. Dodać margarynę do kruszonki, łącząc mąkę, cukier i cynamon. Kruszyć lub zetrzeć na babeczki po szybkim uformowaniu jednolitej masy i schłodzeniu w lodówce. Papierowe kubki powinny być wypełnione w 3/4 przez każdego gracza. Użyj dużo dezintegratu. Umieść formę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podgrzewaj, aż będzie pyszne, około 15 minut.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *