Przepis na Babeczki piernikowe z nutką słodkiej marchwi

Składniki na babeczki piernikowe:

  • 1/2 łyzeczki sody
  • 1 cukier wanilinowy
  • szczypta soli
  • orzechy
  • 3/4 szklanki cukru
  • rodzynki
  • 1/2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 4 marchewki
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu

babeczki piernikowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Herbatniki w karmelu z orzechami Zarobić masę wykorzystując podane mocowania. Odstawić na godzinę. Bezpośrednio po schłodzeniu, wymieszaj i wyłóż mały kształt na babeczki. Pieczemy w 175 stopniach na złoty kolor. Przygotowanie masy: Cukier rozdrobnić w garnku z grubym dnem i gotować do uzyskania złocistej odmiany. Po delikatnym wlaniu wody o wysokiej temperaturze do garnka i podgrzaniu go do wrzenia, wyjmij garnek z piekarnika. Wymieszaj śmietanę i margarynę, aż do całkowitego połączenia. Ponownie zagotuj orzechy. Napełnij babeczki po tym, jak nieco ostygną.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *