Składniki na babeczki piernikowe:
- 1/2 łyzeczki sody
- 1 cukier wanilinowy
- szczypta soli
- orzechy
- 3/4 szklanki cukru
- rodzynki
- 1/2 łyżki oleju
- 2 jajka
- 4 marchewki
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 3/4 szklanki mąki
- 1 łyżeczka cynamonu
babeczki piernikowe Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Herbatniki w karmelu z orzechami Zarobić masę wykorzystując podane mocowania. Odstawić na godzinę. Bezpośrednio po schłodzeniu, wymieszaj i wyłóż mały kształt na babeczki. Pieczemy w 175 stopniach na złoty kolor. Przygotowanie masy: Cukier rozdrobnić w garnku z grubym dnem i gotować do uzyskania złocistej odmiany. Po delikatnym wlaniu wody o wysokiej temperaturze do garnka i podgrzaniu go do wrzenia, wyjmij garnek z piekarnika. Wymieszaj śmietanę i margarynę, aż do całkowitego połączenia. Ponownie zagotuj orzechy. Napełnij babeczki po tym, jak nieco ostygną.
Dodaj komentarz