Przepis na Babeczki sernikowe na spodzie z herbatników

babeczki sernikowe – lista składników:

  • silikonowa forma na muffinki
  • prostokątne naczynie żaroodporne
  • 2 łyżki cukru 1 limonka
  • 4 białka
  • papier do pieczenia
  • olej do posmarowania formy
  • 250 g śmietany kremówki
  • 200 g mielonego
  • tłustego twarogu
  • folia aluminiowa
  • szpryca cukiernicza z okrągłą końcówką
  • 75 g gotowego kremu cytrynowego
  • 150 g herbatników
  • 25 g masła

babeczki sernikowe Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna receptura

garnku zredukować margarynę. Korzystając z rysunku poniżej, zmiażdż bułki. Kęsy należy zmiksować z margaryną. Do przykrycia blachy należy użyć papieru do pieczenia. Umieść na nim smakołyka, naciśnij go. Podzielić masę na sześć spodów za pomocą foremki do pierogów lub kubka o szerokości około 8 cm. 2 Nastaw piekarnik na 150 stopni Celsjusza. Lekko natłuść wnętrze formy na herbatniki przed umieszczeniem w niej papierowych foremek na babeczki. Większe naczynie żaroodporne powinno pomieścić formę. Połącz krem cytrynowy i twaróg. Do mieszanki z cheddarem należy dodać 100 gramów gęstej, zwartej śmietany. Delikatnie ubij białka. Proces ubijania zakończy się po dodaniu dwóch łyżek cukru. Masę serową należy delikatnie połączyć z porcjami pianki białkowej. Uzupełnij lukę w formularzu. 3 Wlej mętną wodę do naczynia żaroodpornego, niech znajdzie się na 2/3 wysokości formy do bułek. Babeczki należy przygotowywać przez 20 minut pod prysznicem z gorącą wodą. Otwórz drzwi, wyłącz piekarnik i pozwól smakołykom ostygnąć przez 30 minut. Usuń kształt z prysznica wodnego od tego miejsca. 4 Ostrożnie zdejmij spody bułek z talerza i ułóż je na podgrzanych babeczkach sernikowych. Naciśnij lekko. Umieść arkusz smakołyku w lodówce na godzinę i przykryj go folią aluminiową. Pięć gotowych babeczek po wyjęciu z formy i schłodzeniu przez 30 minut układamy na talerzu. Pokrój limonkę na sześć kawałków, gdy jest jeszcze biała. Ubij pozostałą śmietanę w lejku z okrągłą końcówką. Umieść ograniczoną ilość ubitej śmietany na schłodzonych babeczkach sernikowych. Do ich dekoracji można użyć klinów limonki. źródło: twoja moda


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *