Zapraszam na babeczki. Tym razem twarogowe z gruszką, polane czekoladą i posypane orzeszkami.
Wyszły smaczne, są miękkie, nawet na drugi dzień. Jeśli chcecie spróbować, to zapraszam po przepis 🙂
Z podanych składników, wyszło mi 16 babeczek.
babeczki twarogowe – składniki:
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g twarogu
- 1 gruszka
- 1/2 tabliczki czekolady deserowej
- 2-3 łyżki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- garść orzechów ziemnych
- 3 jajka
- 3/4 szklanki oleju
- Dodatkowo:
- 1/3 szklanki mleka
babeczki twarogowe Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
Po obraniu gruszek pokrój je w małe kwadraty 3D. Stosuje się mieszane skrzepy. Uwzględnij jajka i cukier. mieszać. Połącz dwie mąki, proszek do pieczenia, olej i mleko. Zmiksuj jeszcze raz, aby połączyć mocowania. Gotowe ciasto przełóż do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Na wierzchu każdej babeczki powinno być kilka kawałków gruszki. Naciśnij delikatnie. Umieść babeczki w piecu o temperaturze 180 stopni, który był podgrzewany przez 35 do 40 minut, aby je przygotować. suchy patyk. 2 Umieść mleko w łaźni wodnej, aby rozpuścić czekoladę. Użyj tłuczka lub noża, aby przeciąć orzechy przez tkaninę. Wystudzone babeczki można udekorować polewą czekoladową. Posyp je rozgniecionymi orzeszkami ziemnymi.
Dodaj komentarz