Przepis na Babeczki twarogowe z gruszką

Zapraszam na babeczki. Tym razem twarogowe z gruszką, polane czekoladą i posypane orzeszkami.
Wyszły smaczne, są miękkie, nawet na drugi dzień. Jeśli chcecie spróbować, to zapraszam po przepis 🙂
Z podanych składników, wyszło mi 16 babeczek.

babeczki twarogowe – składniki:

  • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g twarogu
  • 1 gruszka
  • 1/2 tabliczki czekolady deserowej
  • 2-3 łyżki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • garść orzechów ziemnych
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki oleju
  • Dodatkowo:
  • 1/3 szklanki mleka

babeczki twarogowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Po obraniu gruszek pokrój je w małe kwadraty 3D. Stosuje się mieszane skrzepy. Uwzględnij jajka i cukier. mieszać. Połącz dwie mąki, proszek do pieczenia, olej i mleko. Zmiksuj jeszcze raz, aby połączyć mocowania. Gotowe ciasto przełóż do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Na wierzchu każdej babeczki powinno być kilka kawałków gruszki. Naciśnij delikatnie. Umieść babeczki w piecu o temperaturze 180 stopni, który był podgrzewany przez 35 do 40 minut, aby je przygotować. suchy patyk. 2 Umieść mleko w łaźni wodnej, aby rozpuścić czekoladę. Użyj tłuczka lub noża, aby przeciąć orzechy przez tkaninę. Wystudzone babeczki można udekorować polewą czekoladową. Posyp je rozgniecionymi orzeszkami ziemnymi.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *