Przepis na Babeczki waniliowe z budyniem

Babeczki waniliowe z masą budyniową.

Składniki na babeczki waniliowe z budyniem:

  • prawie ¾ szklanki cukru,
  • szklanka mleka + 400 ml do budyniu,
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • budyń waniliowy
  • kilka kropel aromatu waniliowego,
  • jajko,
  • opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (10g),
  • 150 g Kasi + łyżka do budyniu,

babeczki waniliowe z budyniem Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

1. Po upłynnieniu pasty pozostaw ją do ostygnięcia. W międzyczasie postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, aby zrobić budyń z zaledwie 400 mililitrów wody i jednej łyżki pasty do smarowania. 2. Do margaryny infekcyjnej dodać mleko, jajko i ekstrakt waniliowy. Mieszamy. Suche mocowania (mąka, cukier, cukier z prawdziwą wanilią, proszek do pieczenia) w drugiej misce Mieszamy razem suche i mokre mocowania. 3. Napełnij foremki dużą łyżką ciasta. Następnie napełnij foremki mieszanką budyniową i przykryj mieszanką, aż dojdzie do 34 wysokości kształtu. W 180 stopniach piec około 25 minut.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *