Babeczki waniliowe z masą budyniową.
Składniki na babeczki waniliowe z budyniem:
- prawie ¾ szklanki cukru,
- szklanka mleka + 400 ml do budyniu,
- 2 szklanki mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- budyń waniliowy
- kilka kropel aromatu waniliowego,
- jajko,
- opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (10g),
- 150 g Kasi + łyżka do budyniu,
babeczki waniliowe z budyniem Jak przygotować:
Zobacz również: inna receptura
1. Po upłynnieniu pasty pozostaw ją do ostygnięcia. W międzyczasie postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, aby zrobić budyń z zaledwie 400 mililitrów wody i jednej łyżki pasty do smarowania. 2. Do margaryny infekcyjnej dodać mleko, jajko i ekstrakt waniliowy. Mieszamy. Suche mocowania (mąka, cukier, cukier z prawdziwą wanilią, proszek do pieczenia) w drugiej misce Mieszamy razem suche i mokre mocowania. 3. Napełnij foremki dużą łyżką ciasta. Następnie napełnij foremki mieszanką budyniową i przykryj mieszanką, aż dojdzie do 34 wysokości kształtu. W 180 stopniach piec około 25 minut.
Dodaj komentarz