babeczki waniliowe z kremem – składniki:
- cukier – 1/2 szkl
- cukier – 1/2 szkl
- pszenna
- cukier waniliowy – 2 łyżeczki
- jajka
- masło
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- Babeczki:
- mąka
- mleko
- mąka
- margaryna
- sól
- cukier waniliowy – 2 łyżeczki
- masło
- jajka
- mąka
- mleko
- Krem:
- ziemniaczana
- pszenna
babeczki waniliowe z kremem Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Babeczki z kremem karpackim i wanilią: Jajka i mleko ubić z mąką, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym po upłynnieniu margaryny. Następnie w tym momencie wlej schłodzoną, płynną pastę i natychmiast wymieszaj. Wypełnij papierowy kształt i rozgrzej piec do 180 stopni Celsjusza przez około 25 minut przed rozpoczęciem. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. ŚMIETANKA Podgrzej 1,5 szklanki mleka w garnku, mieszając cukier z margaryną. Wymieszaj pozostałe mleko z jajkami, pszenicą i mąką ziemniaczaną, dodaj gorące mleko i gotuj entuzjastycznie przez około dwie minuty na niskiej intensywności. Fajny. Po wymieszaniu pasty stopniowo dodawaj ugotowaną masę, łyżka po łyżce, aż krem będzie gładki. Posyp kremem dobrze schłodzone babeczki do dekoracji. bez zastrzeżeń dekorować.
Dodaj komentarz