Takie babeczki puszyste są idealne na wielkanocny podwieczorek
babeczki waniliowe – składniki:
- jogurt/180g/ 1 szt
- oleju rzepakowy 0,5 szklanki
- Lukier:
- mąka pszenna 2,5 szklanki
- białko jaja L 1 szt
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki
- posypka cukrowa 2 łyżki
- cukier brązowy 0,5 szklanki
- jaja 3szt
- cukier puder 1 szklanka
babeczki waniliowe Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
1 W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukry. W trakcie ubijania jajek dodałam olej i jogurt. Mocowania są łączone natychmiast. Używam dwóch foremek do babeczek, aby wypełnić ciasto do 66% poziomu. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i podgrzewaj przez 20 minut. 3 Dodać proszek i energicznie ubić białka. Należy go ubijać, aż stanie się biały i lśniący. Po ostygnięciu babeczek polewamy je lukrem. Lukier na babeczkach należy posypać kolorową posypką.
Dodaj komentarz