Przepis na Babeczki waniliowe z lukrem i posypką

Takie babeczki puszyste są idealne na wielkanocny podwieczorek

babeczki waniliowe – składniki:

  • jogurt/180g/ 1 szt
  • oleju rzepakowy 0,5 szklanki
  • Lukier:
  • mąka pszenna 2,5 szklanki
  • białko jaja L 1 szt
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki
  • posypka cukrowa 2 łyżki
  • cukier brązowy 0,5 szklanki
  • jaja 3szt
  • cukier puder 1 szklanka

babeczki waniliowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

1 W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukry. W trakcie ubijania jajek dodałam olej i jogurt. Mocowania są łączone natychmiast. Używam dwóch foremek do babeczek, aby wypełnić ciasto do 66% poziomu. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i podgrzewaj przez 20 minut. 3 Dodać proszek i energicznie ubić białka. Należy go ubijać, aż stanie się biały i lśniący. Po ostygnięciu babeczek polewamy je lukrem. Lukier na babeczkach należy posypać kolorową posypką.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *