Przepis na Babeczki wytrawne z fetą i suszonymi pomidorami

To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.

Składniki na babeczki wytrawne:

  • Sól, pieprz
  • 5 łyżek mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki oleju
  • Zioła prowansalskie (lub inne ulubione przyprawy i zioła)
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • 3/4 szklanki maślanki
  • 5-7 suszonych pomidorów
  • 200g sera feta
  • 2 jajka

babeczki wytrawne Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

1. W jednej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce ubij jajka z maślanką i olejem. Posyp ziołami, pół łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Połącz suche składniki i mokre składniki w misce. Dodać pokruszoną fetę i pokrojone w kostkę suszone pomidory. Dobrze wymieszaj ciasto. Połączenie powinno stworzyć masę, która jest naprawdę gęsta. Ciasto powinno wypełnić foremki mniej więcej do jednej trzeciej. Przez 20 do 25 minut przygotuj babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *