Przepis na Babeczki z borówkami

babeczki z borówkami – lista składników:

  • 175 g cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • pszennej
  • czekolady
  • 100 g białej
  • 100 g mleka
  • 250 g masła
  • 4 duże jajka
  • 300 g mąki
  • 400 g borówek

babeczki z borówkami Jak zrobić

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Babeczki z nadzieniem jagodowym. Po zerwaniu jagód całkowicie je spłucz i skieruj. Białą czekoladę łamiemy na kawałki i wygładzamy pod prysznicem wodnym. Delikatną margarynę i cukier utrzeć na gładką masę. Ponieważ każde jajko jest dodawane pojedynczo, całkowicie zmiesza się z mieszanką. Mieszankę należy na bieżąco zagęszczać rozpuszczoną białą czekoladą i przefiltrowanymi suchymi mocowaniami. Wszystko jest całkowicie powiązane. Na koniec dodać jagody i wymieszać ciasto np. szpatułką. Foremki do babeczek powinny być prawie wypełnione gotową mieszanką. Przez 20 minut piecz babeczki w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *