babeczki z borówkami – lista składników:
- 175 g cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- pszennej
- czekolady
- 100 g białej
- 100 g mleka
- 250 g masła
- 4 duże jajka
- 300 g mąki
- 400 g borówek
babeczki z borówkami Jak zrobić
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Babeczki z nadzieniem jagodowym. Po zerwaniu jagód całkowicie je spłucz i skieruj. Białą czekoladę łamiemy na kawałki i wygładzamy pod prysznicem wodnym. Delikatną margarynę i cukier utrzeć na gładką masę. Ponieważ każde jajko jest dodawane pojedynczo, całkowicie zmiesza się z mieszanką. Mieszankę należy na bieżąco zagęszczać rozpuszczoną białą czekoladą i przefiltrowanymi suchymi mocowaniami. Wszystko jest całkowicie powiązane. Na koniec dodać jagody i wymieszać ciasto np. szpatułką. Foremki do babeczek powinny być prawie wypełnione gotową mieszanką. Przez 20 minut piecz babeczki w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz