Przepis na Babeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem i papryka

To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.

Składniki na babeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem:

  • 1 marchewka
  • Sól, pieprz
  • 2 cebule
  • Ziarna słonecznika
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 1 opakowania ciasta francuskiego
  • Masło
  • 1 czerwona papryka
  • Natka pietruszki
  • 1 jajko
  • 2 piersi z kurczaka

babeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: naleśniki z masłem orzechowym

1. Filet z kurczaka należy po umyciu i wytarciu pokroić na małe kawałki. Uformuj i usuń nasiona z papryki. Za pomocą grubej tarki zetrzyj pokrojoną marchewkę. Cebulę obrać, drobno posiekać razem z natką pietruszki. Dodaj mięso na patelnię z dwiema lub trzema łyżkami margaryny i smaż przez kilka sekund. Wymieszaj z pietruszką i warzywami. Całość dusić przez jakiś czas. Przed zmiksowaniem posolić i pieprzyć śmietankę i białko jaja. Napełnij wszystko farszem. Całkowicie wymieszaj i odłóż na bok. Po rozwinięciu pokrój ciasto francuskie na kwadraty licząc papier. Przykryj je foremkami do ciastek. Nadziać babeczki jedzeniem. Konieczne jest wewnętrzne zawalenie rogów kwadratów. Wierzch babeczek posmarować żółtkiem i posypać słonecznikiem. Babeczki pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach. na złoty odcień.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *