babeczki z czekoladą – składniki:
- czekolada gorzka 0,5 szt
- cukier puder 100 g
- olejek śmietankowy 2 krople
- jajka
- dekoracje 1 opak
- mąka
- polewa czekoladowa biała 1 opak
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- malibu 1 kieliszek
- pszenna
- masło
- posypka kolorowa do dekoracji 1 opak
- sól
babeczki z czekoladą Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Mocowania kruchego wypieku tworzą początkowo czekoladowe herbatniki z nutą kokosa. Dodać załączone dodatki: Z mąki, proszku do pieczenia, 90 g cukru pudru, soli, oleju śmietankowego, Malibu, margaryny i jajka zagnieść jednolitą masę. Dodaj czekoladę w małych kawałkach i dobrze wymieszaj. Ciasto należy schłodzić przez około godzinę pod folią aluminiową. Po wyeliminowaniu mieszanki z chłodnicy, umieść ją w foremkach przeznaczonych do pieczenia bułek, które zostały ostatnio wysmarowane pastą. Gotowe babeczki piecz przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Po ostudzeniu babeczek polać polewą z białej czekolady. Następnie należy ułożyć na nich marcepanowe kwiaty i posypać 10 gramami cukru pudru do dekoracji.
Dodaj komentarz