Przepis na Babeczki z czekoladą z nutką kokosową

babeczki z czekoladą – składniki:

  • czekolada gorzka 0,5 szt
  • cukier puder 100 g
  • olejek śmietankowy 2 krople
  • jajka
  • dekoracje 1 opak
  • mąka
  • polewa czekoladowa biała 1 opak
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • malibu 1 kieliszek
  • pszenna
  • masło
  • posypka kolorowa do dekoracji 1 opak
  • sól

babeczki z czekoladą Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Mocowania kruchego wypieku tworzą początkowo czekoladowe herbatniki z nutą kokosa. Dodać załączone dodatki: Z mąki, proszku do pieczenia, 90 g cukru pudru, soli, oleju śmietankowego, Malibu, margaryny i jajka zagnieść jednolitą masę. Dodaj czekoladę w małych kawałkach i dobrze wymieszaj. Ciasto należy schłodzić przez około godzinę pod folią aluminiową. Po wyeliminowaniu mieszanki z chłodnicy, umieść ją w foremkach przeznaczonych do pieczenia bułek, które zostały ostatnio wysmarowane pastą. Gotowe babeczki piecz przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Po ostudzeniu babeczek polać polewą z białej czekolady. Następnie należy ułożyć na nich marcepanowe kwiaty i posypać 10 gramami cukru pudru do dekoracji.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *