Przepis na Babeczki z daktylami

babeczki z daktylami – lista składników:

  • 60 g masła
  • 300 g mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 60 g cukru
  • 300 ml gorącej wody
  • 180 g daktyli

babeczki z daktylami Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Daktyle w babeczkach Kiedy daktyle są gotowane na maśle, pozwól im ostygnąć. W robocie kuchennym zmiel daktyle z odrobiną mąki. Połącz stopione masło, cukier i jajka w misce. Dodaje się przesianą mąkę i gorącą wodę. Całkowicie połącz składniki. Masę przelewamy do wysmarowanych masłem foremek lub foremek. Około dwóch godzin ciepła 200 stopni Fahrenheita.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *