Składniki na babeczki z jabłkami:
- 3/4 szklanki śmietany
- 50 dag prażonych jabłek
- 10 dag cukru
- 14 dag margaryny
- pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 30 dag mąki
- 30 dag mąki
- 1 jajko
babeczki z jabłkami Przygotowanie:
Zobacz również: inna receptura
Babeczki z jabłkami: Krok 1: Po szybkim zagnieceniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia. Na stolnicy wymieszaj proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i mąkę. Dodać jajko, śmietanę i zimną margarynę, szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez około godzinę. 20 małych foremek na muffiny dokładnie wysmarować margaryną. Po ostygnięciu ciasto rozwałkować i pokroić na 20 grubszych i 20 cieńszych krążków.
Dodaj komentarz