Przepis na Babeczki z jabłkami

Składniki na babeczki z jabłkami:

  • 3/4 szklanki śmietany
  • 50 dag prażonych jabłek
  • 10 dag cukru
  • 14 dag margaryny
  • pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 dag mąki
  • 30 dag mąki
  • 1 jajko

babeczki z jabłkami Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Babeczki z jabłkami: Krok 1: Po szybkim zagnieceniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia. Na stolnicy wymieszaj proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i mąkę. Dodać jajko, śmietanę i zimną margarynę, szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez około godzinę. 20 małych foremek na muffiny dokładnie wysmarować margaryną. Po ostygnięciu ciasto rozwałkować i pokroić na 20 grubszych i 20 cieńszych krążków.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *