Przepis na Babeczki z jezynami i borówkami

babeczki z jezynami – składniki:

  • 1 kostka masła
  • 3 łyżki śmietany
  • Reszta:
  • Masa:
  • Winogrona
  • 25 dkg margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • Brzoskwinie
  • Ciasto:
  • Jezyny
  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dkg mąki
  • 12 dkg cukru
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • Jagody
  • Galaretki owocowe
  • Sok z połowy cytryny

babeczki z jezynami Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Herbatniki z jeżynami i jagodami Zrób dżemy z odrobiną wody, która została ci podana. Wlej mieszaninę do głębokiego talerza i pozostaw na co najmniej godzinę przed podaniem. Ubij żółtka z cukrem i wymieszaj je z mąką przed dodaniem pozostałych składników. Tłuszcz siekamy z mąką. Mieszanina powinna być krucha. Włożyć foremki. Piec około 25 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Rozsmarować krem na pastę. Nieco dokładniej wymieszać z cukrem pudrem. Kakao i sok z cytryny należy dodać do połowy. Pracować na kruchych babeczkach ze skutkami zabrudzeń powstałych po rozłożeniu masy. Wysiej winogrona, obierz brzoskwinie i pokrój je w cienkie plasterki przed podaniem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *