babeczki z kajmakiem – lista składników:
- czereśnie
- 10 dag orzechów
- 30 szt gotowych upieczonych kruchych babeczek
- 1-2 łyżki spirytusu
- 25 dag masła
- włoskich
- 1 puszka masy kajmakowej
- 6-7 dag cukru pudru
babeczki z kajmakiem Jak zrobić:
Zobacz także: inna receptura
Muffinki zawierają kajmak i masę orzechową. Drobno posiekaj orzechy. Na suchej patelni podsmaż je, aż będą lekko ugotowane. Pozwól im ostygnąć. Masło i cukier puder należy połączyć. Od tego momentu, gdy połączenie jest jeszcze mielone, dodawaj ugotowane orzechy i ciągle dodawaj duszę. Na spód każdej babeczki wykładamy łyżeczkę masy kajmakowej i uzupełniamy pełną łyżką masy orzechowej. Na wierzchu każdej babeczki powinna znajdować się jedna wisienka. Na wierzch należy nałożyć posypkę owocową.
Dodaj komentarz