Przepis na Babeczki z kajmakiem i masą orzechową

babeczki z kajmakiem – lista składników:

  • czereśnie
  • 10 dag orzechów
  • 30 szt gotowych upieczonych kruchych babeczek
  • 1-2 łyżki spirytusu
  • 25 dag masła
  • włoskich
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 6-7 dag cukru pudru

babeczki z kajmakiem Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

Muffinki zawierają kajmak i masę orzechową. Drobno posiekaj orzechy. Na suchej patelni podsmaż je, aż będą lekko ugotowane. Pozwól im ostygnąć. Masło i cukier puder należy połączyć. Od tego momentu, gdy połączenie jest jeszcze mielone, dodawaj ugotowane orzechy i ciągle dodawaj duszę. Na spód każdej babeczki wykładamy łyżeczkę masy kajmakowej i uzupełniamy pełną łyżką masy orzechowej. Na wierzchu każdej babeczki powinna znajdować się jedna wisienka. Na wierzch należy nałożyć posypkę owocową.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *