Składniki na babeczki z karmelem i orzechami:
- 1/4 szkl. wody
- 50 g masła
- 250 g zimnego masła. Krem: masa czekoladowa:
- 120 ml kremówki
- 4 żółtka
- szkl. cukru
- 500 g mąki
- 25 g kakao
- 100 g mleka w proszku; sos karmelowy:
- szczypta soli. Do ozdoby: orzechy
- 1/4 szkl. wody
- 3/4 szkl. cukru pudru
- 50 g masła
babeczki z karmelem i orzechami Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Ciasto: Margarynę, cukier i mąkę posiekać nożem. Po dodaniu żółtek zagnieść. Po 45 minutach w lodówce wyłóż foremki na babeczki. W temperaturze 180 stopni Celsjusza gotuj przez około 15 minut. 2 Masę czekoladową na krem: Margarynę i wodę gotować przez 5 minut. Ostudzić, następnie dodać mleko i kakao. Mieszać. Włóż do zamrażarki. 3 Karmelowy sos śmietanowy: W małym rondelku wymieszaj cukier i wodę. Mieszać. Umieścić w termometrze i piec w temperaturze 170°C bez mieszania na złoty kolor. Uważaj, ponieważ masło i ciężka śmietana mogą się chlapać! w następstwie eliminacji. wymieszać, posolić i ostudzić. Sos i masę czekoladową wymieszać razem. Nałóż następujący krem na babeczki, używając na przykład opakowania do ciasta. Wykorzystaj czekoladę lub orzechy jako wzbogacenia. źródło: świat kobiet
Dodaj komentarz